Hur putsar man fönster i minus grader?

Att putsa fönster är inte det roligaste. Ibland händer det att man måste putsa när det är minusgrader ute. Om det är riktigt kallt hur gör man då?

Smutsiga fönster är tråkigt. Men ännu tråkigare är det att putsa dem. Och ännu mer grymt tråkigt blir det om man måste ut och putsa i typ 10 minus. Det är inte alltid man kan välja dag efter väder eller årstid. Speciellt när man flyttar och man ska göra en flyttstädning. Då ska helt enkelt fönsterrutorna vara rena. Men det finns lite tips för att underlätta.

Praktiskt är ju att ha en fönstermodell som är vridbar. Då kan man ju bara vrida fönstret och stå inne och putsa. Det blir också mer säkert om man bor flera våningar upp när man putsar. Har man inte det måste man stå ute och putsa och använda stege om man inte når ifall huset har en hög grund eller är tvåvånings.

När du kör bil så blandar du i spolarvätska för att kunna få ren rutorna från smuts och insekter som fastnar, eller slaskigt segt vägsalt. Den här spolarvätskan är perfekt att använda vid fönsterputsning. Spolarvätskan har perfekt egenskap att snabbt lösa upp smuts samtidigt som medlet inte kan frysa. Ett annat medel som man kan använda istället för spolarvätska är T-röd med liknande egenskaper.

Välj dessutom rätt redskap när du putsar. En effektiv skrapa och en bra svamp eller trasa. En del använder även tidningspapper. Viktigt att tänka på är att använda något att torka av med som inte luddar.

Tyvärr har också traditionella fönsterputsmedel en tendens att lämna en jobbig hinna som är svår att få bort. Är det mildare väder ute kan man med fördel ta i lite vanlig diskmedel. Även proffs använder sig av dessa tips.

Enkla knep för att underlätta vardagen! 

 /putsa-fonster-minusgrader.png

14 Nov 2016