Det var bara att hyra en pump o sätta igång

Jag har fått ärva en stor skogstomt i Dalsland. På tomten står en jättefin, men översvämmad, liten stuga. Stugan är inte i bästa möjliga skick, på mäklarspråk skulle den kallas för renoveringsobjekt, men den är min. Första projektet blev dock inte stugan, den får vara som den är tills jag har tid och pengar att ta tag i den. Det första jag ville göra var att göra om träskmarken bakom till något man vill titta på från min framtida altan. Min kompis anlade nyss en damm på sin tomt, jag bestämde mig för att slå honom på fingrarna och gräva en mindre sjö. Men vart hittar man vattenpumpar till uthyrning?

Byggherren fixar allt

Efter att ha funnit ett pålitligt företag som kunde bistå med pumpar och ett annat som kunde hyra mig en grävmaskin var det bara att sätta igång. Jag kollade var jag kunde pumpa bort vattnet utan att orsaka någon skada på annat. Sedan drog jag slangar och satte igång att pumpa. Pumpen fick stå igång på låg fart medan jag grävde för att kompensera för vattnet som rann till men nu är allt återlämnat och jag har min sjöutsikt. Efter inrådan från serviceföretaget som tillhandahöll pumpen har jag även köpt och installerat en länspump i stugan. Vad jag har uppnått hittills:

  • Sjöutsikt från min framtida altan
  • Förhindrat framtida översvämningar i stugan
  • Större damm än min kompis :-)

Jag är jätteglad att jag satte igång det här projektet och att det gick så snabbt och smidigt att få allting gjort. Jag kan nu fiska direkt på min tomt och när altanen är byggd kan jag sitta där och ta en öl med fantastisk utsikt. Jag kan dessutom sova tryggt med vetskapen att stugan inte kommer att översvämmas igen. Om du har ett liknande projekt du vill sätta igång, eller kanske en vattenfylld källare, är det bara att hyra pump och köra, det är lättare än du tror!

8 Aug 2017