Det är faktiskt inte så dumt med hushållsnära tjänster

Att låta någon annan sköta om vissa saker i hemmet kan kännas väldigt osvenskt. Det börjar dock bli vanligare i Sverige att anlita någon för att utföra hushållsnära tjänster och det är inte så konstigt egentligen. Jobbar man heltid och dessutom kanske har familj, fritidsintressen och annat kan det vara svårt att hinna med allt. Att då anlita ett duktigt städbolag som ser till att hemmet alltid är rent och fint är guld värt.

Låt någon annan städa

Man behöver inte anlita någon som städar hos en varenda dag eller ens några gånger i veckan. Jag ser till exempel till att anlita hemstädning när det är dags för vår- höst- eller vinterstädning. Då vet man att allt blir ordentligt rengjort och det är även lättare att hålla det fint och rent hemma när själva grundrengöringen har gjorts på ett bra sätt. Mitt nästa projekt dock blir att ha någon som städar hos mig minst en gång i veckan.

  • Få hjälp med vardagsstädningen
  • Missa inte RUT-avdraget för hushållsnära tjänster
  • Ge någon ett arbetstillfälle

Visst kan det kännas lite konstigt till en första början att ha en främmande människa som städar hos en, men min erfarenhet säger att det hela sköts på ett mycket professionellt och värdigt sätt. Ett tips är att gå på rekommendationer från vänner och bekanta för vilken städfirma du ska anlita. Då vet du att du får de allra bästa.

24 maj 2017